L’Ajuntament d’Olot fixa la inauguració de la nova plaça Mercat per al 28 de novembre

Tornant de les vacances d’estiu, ahir l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, i el tinent d’alcalde Josep Berga, van tornar a visitar les obres de la Plaça Mercat. Corominas va mantenir el compromís d’inaugurar l’equipament abans de la campanya de Nadal, i va concretar que es faria el 28 de novembre. L’alcalde també va ressaltar la implicació de les empreses garrotxines en el projecte i va presentar la darrera a incorporar-se: l’empresa Bellapart de les Preses.

La illa tèrmica prevista per a la plaça Mercat suposarà una millora energètica molt remarcable per al projecte. La seva definició, però, va retardar un mes l’acabament de les obres. L’Ajuntament no ha pogut mantenir la previsió d’inaugurar l’equipament per Sant Lluc. Tot i així, manté que la plaça Mercat podrà obrir les portes abans de la campanya de Nadal. Ahir, l’alcalde, Josep Maria Corominas, va concretar la data en què el nou mercat municipal serà una realitat. Ahir l’alcalde va destacar el gran nombre d’empreses garrotxines que s’han pogut contractar per a la construcció de la plaça Mercat. A Interios.cat, Estructures Olot i Ferros Manxa, se’ls ha sumat la prestigiosa empresa d’enginyeria, disseny i construcció d’estructures de vidre i d’acer Bellapart, amb seu a les Preses. Bellapart ha estat part activa en la configuració de la façana de vidre de l’edifici.

L’alcalde no es va oblidar d’una altra empresa garrotxina, Wattia Innova, que juntament amb Gas Natural, gestionarà la illa tèrmica de la Plaça Mercat. La intenció del Govern és que aquestes empreses creïn una central a l’edifici de l’actual hospital des d’on podran controlar també l’energia de, com a mínim, cinc equipaments del centre de la ciutat, a partir del primer trimestre de l’any vinent. L’alcalde d’Olot no va deixar passar l’oportunitat per parlar de la plaça dels Coloms. La tala dels seus arbres per permetre la construcció de la sortida del pàrquing subterrani ha despertat algunes crítiques entre els ciutadans.