El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona finalitza després de registrar un 90% d’ocupació en els seus espectacles

5 dies d’actuacions i una quarantena d’espectacles donen per finalitzada l’edició d’enguany del Festival Internacional Amateur de Girona. Els responsables del FITAG havien promès fer de la 14ª edició la més participativa i ho han aconseguit, amb 250 actors participants i una ocupació que volta el 90%.

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona tanca les seves portes després de 5 dies d’actuacions. Enguany la proposta de programació estava adreçada a tots als públics i gustos i incorporava, a més, El Petit Fitag, actuacions pels més petits, i el Micro Teatre, espectacles en espais inusuals i, en aquest cas, dins el Museu del Cinema. També es podia gaudir del FITAG de nit, on la improvisació i el mateix públic eren els protagonistes. La valoració que se’n fa de la catorzena edició és molt positiva, sobretot pel que fa nombre d’espectadors i actors participants, que volten els 250.

Val a dir que un dels actes estrella encarregats de clausurar el festival era la presentació de l’estudi sobre el cens de les companyies de teatre amateur de Girona. Així el FITAG ha volgut prestar atenció a les problemàtiques de les entitats i ha intentat donar solucions als problemes que es plantejaven en un debat obert. A més a més, en la jornada de clausura els representants del Festival van rebre un segell de qualitat.

El FITAG abaixa el teló de moment i es comença a preparar per la 15a edició conservant moltes de les propostes d’enguany com és el cas del Petit Fitag. El Festival continuarà essent un aglutinador del sector, oferint una plataforma sòlida als grups amateurs de teatre gironins.

x