El Nucli Antic presenta la nova gegantessa Mireia, obra dels joves olotins Amat Solanilla i Oriol García

El Nucli Antic d’Olot ha celebrat aquest cap de setmana la seva Festa Major. El plat fort de la jornada ha estat la presentació en societat del nou membre de la família farandulera, la gegantessa Mireia, obra dels joves olotins Amat Solanilla i Oriol García.

Així es mou la nova gegantessa del Nucli Antic d’Olot, que va ser presentada a la plaça Pia Almoina de la ciutat amb motiu de la Festa Major del barri. Es tracta d’una figura inèdita,ja que en aquesta ocasió, els artistes de la comarca Àngel Rigall i Tavi Algueró, autors de la majoria de la faràndula olotina, no han tingut res a veure amb la seva creació. Són dos nois joves d’Olot, de 13 anys, els que l’han ideada i creada amb les seves pròpies mans, l’Amat Solanilla i l’Oriol García. Mireia és el nom que ha adoptat la gegantessa que farà companyia al gegant Santonegro.

El procés de creació de la gegantessa va començar a l’abril i fins el dia abans de la presentació no el van tenir acabat. Just a temps per ballar acompanyat del Santonegro, sota la mirada atenta del veïns del barri, sobretot dels menuts. Una cercavila pel centre de la ciutat, acompanyada dels capgrossos de l’Orfeó Popular Olotí han conclòs la jornada.