Oscar Saura i Lídia Huete guanyen la 61a edició de la Travessia Tossols-Basil

Ahir es va celebrar la 61a edició de la tradicional Travessia Tossols-Basil que cada any es disputa a les aigües del riu Fluvià. Els guanyadors d’aquesta edició han estat l’Oscar Saura del Club Natació Olot que va completar la travessia amb un temps de 8 minuts i 38 segons, uns de 10 segons menys que el segon classificat, Victor Aguilera, i de David Rodriguez, que va ser el tercer.

En la categoria femenina, el podi va ser per Lidia Huete amb un temps de 9 minuts i 35 segons, seguida d’Anna Diago i Celeste Guerrero. Una competició, en què el bon temps va afavorir, i que ja s’ha convertit en un acte tradicional i de gran importància per a la història del Club Natació Olot, ja que se celebra a la presa de Can Basil on s’hi troben les arrels del club.

Com ja és tradició, a primera hora es va iniciar la jornada amb la xocolatada popular i el lliurament de dorsals, seguida de les dues proves que s’hi disputen: la cursa popular de 400 metres i la cursa de llarga distancia. Enguany la participació ha estat molt semblant a la d’altres anys, tot i tenir alguns factors en contra.

La novetat d’aquest any es trobava la traidicional caça d’ànecs, que en aquesta edició han estat substituïts per “ànecs de fira”, fet que va agradar molt a tothom.