Ja no queden reproduccions del cartell de Festes del Tura 2014

Un dels protagonistes indiscutibles de les Festes del Tura d’aquest 2014 és l’artista Àngel Rigall, autor del cartell de Festes. La seva obra ha tingut molta acceptació, i les 2.000 reproduccions que es van fer del seu cartell ja han quedat esgotades.


El cartell de Festes del Tura és un dels aspectes més esperats pels olotins. L’autor del cartell d’aquest 2014 ha estat l’artista Àngel Rigall, que ha aconseguit ajuntar tradició i modernitat en la seva obra. Ho ha fet amb un ‘selfie’, un autorretrat amb mòbil: una acció promoguda per l’activitat de les xarxes socials. A l’artista l’hi feia respecte modificar la fisonomia dels Gegants pel cartell, però està content del resultat aconseguit. La fotografia la fa el Gegant, per ressaltar l’armadura que porta als  braços. De totes maneres, el cartell ha patit diverses modificacions a cada esbós, com l’introducció del telèfon mòbil a la pintura perquè es vegi que les figures es fan un ‘selfie’, o la desviació dels ulls de la Gegantessa, que finalment mira a l’espectador de l’obra.

Rigall ja havia fet cartells amb anterioritat, però acostumava a fer-los mitjançant disseny gràfic i Photoshop; aquest cop, però, ha utilitzat la tècnica de la pintura a l’oli, perquè considera que “l’oportunitat de fer un cartell d’aquestes característiques només es presenta un cop a la vida”. L’obra ha tingut una gran acceptació: cada any és habitual que es facin de mitjana unes 1.500 reproduccions del cartell de Festes del Tura, però en aquesta ocasió se n’ha fet una tirada de 2.000 exemplars; una tirada insuficient, perquè en aquests moments s’han esgotat tots els cartells.