El Departament d’Agricultura es compromet a fer actuar una borsa de caçadors contra el senglar abans de la la fi de setembre

El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha revelat que el passat mes de febrer els agents rurals van haver d’aturar una batuda de senglars a Mieres on participaven fins a 75 caçadors, segons ha dit el conseller. La Generalitat vol ampliar els grups de caçadors per fer front a la proliferació de senglars, però ho vol fer de forma ordenada i seguint l’alerta cinegètica.

El Govern espera que abans de finals d’aquest mes entri en servei la borsa de caçadors que ha de permetre suplir la mancança en algunes zones, i poder atacar així la problemàtica dels senglars. El director dels serveis territorials d’agricultura i medi natural a Girona, Vicenç Estanyol, admet que en moltes zones de la demarcació de Girona el nombre de porcs supera en més del doble el mínim establert per declarar l’emergència cinegètica.

Deixa un comentari