La pluja ha aparegut en més de la meitat de les tardes estiuenques garrotxines

Tot i que encara no s’ha acabat l’estiu, la freqüència dels ruixats d’aquests darrers mesos haurà xafat els plans previstos a més d’una persona. A Olot Televisió hem recopilat algunes de les dades registrades per veure si aquest estiu ha estat tant passat per aigua com creiem.

L’època de vacances per a la gran majoria de la societat s’ha vist interrompuda de forma gairebé diària per una visita indesitjada: la pluja. I és que a la Garrotxa més de la meitat de les tardes estiuenques han estat plujoses i tempestuoses. Qui més s’ha remullat ha estat la Vall de Bianya, la zona més humida d’aquest estiu amb diferència respecte els altres municipis de la Garrotxa. Des que va començar l’estiu i fins ara, els bianyencs han recollit més de 400 litres d’aigua. Tot i això, els homes del temps creuen que on ha caigut més aigua és l’Alta Garrotxa, però no es disposen registres d’aquesta zona. Una altra de les zones amb més pluges ha estat Mieres, on l’agost ha estat el més aigualit dels últims 5 anys. Ara bé, si comparem els litres recollits en conjunt a la comarca, descobrim que ha plogut menys que en anteriors èpoques: l’any passat es van recollir més de 258 litres, mentre que aquest cop n’han caigut 246, 12 litres menys, i és que hi ha hagut molta diferència entre l’est i l’oest garrotxí. El dia més intens de pluja va ser el passat 28 de juliol, on van caure més de 40 litres en menys de mitja hora, una intensitat torrencial, segons els meteoròlegs.

Pel que fa a les temperatures, han estat clarament inferiors a les normals: un grau per sota de mitjana, i dos graus menys a l’Alta Garrotxa. No hi ha hagut onades de calor, i només a la Vall del Fluvià s’apropen als valors de l’època. Ho demostra la temperatura màxima absoluta més alta d’aquest estiu, els 39 graus registrats el 17 de juliol a Castellfollit de la Roca.

x