El nombre d’urgències ateses a les comarques gironines disminueix un 5% respecte el 2013

Ahir es van donar a conèixer les dades assistencials referents al primer semestre a la regió sanitària de Girona. Els reforços d’estiu en transport i personal han permès que l’atenció mèdica s’hagi agilitzat en els accidents del medi aquàtic. Les altes quirúrgiques han incrementat i les urgències ateses han disminuït en pràcticament la majoria dels hospitals de la demarcació.

El nombre d’urgències ateses ha disminuït respecte al 2013, gairebé en un 5% menys. Un altre de les dades que també cal destacar és l’increment d’altes quirúrgiques. El mes de juliol s’han fet unes 400 intervencions més que el juliol de l’any passat i s’ha pogut veure reflexat en pràcticament la majoria dels hospitals de la regió.

Referent a les activitats assistencials dels incidents de medi aquàtic, des del departament es fa una valoració positiva. Com s’ha fet en els darrers anys s’ha ampliat els horaris d’alguns centres d’atenció primària de la costa com Cadaquès, Platja d’Aro o Lloret de Mar. També s’han posat a disposició més ambulàncies i s’han ampliat les plantilles. A la regió sanitària de Girona hi ha hagut un total de 54 accidents entre els mesos de juny i agost, tot i que molts d’ells es podrien haver donat a qualsevol indret.

Una altra de les novetats ha estat la incorporació de l’aplicació del 061 per mòbils que es va instaurar a partir del maig. Aquesta aplicació proporciona assistència no presencial, envia informació sanitària i si cal pot donar la localització en el cas que es necessiti atenció directe.