La quina més gran de l’AOAPIX dóna el tret de sortida a les festes del Tura 2014

L’Associació d’Olotins Amics del Porc i el Xai, l’AOAPIX, ha aconseguit aquest vespre un altre èxit, el pregó de les festes del Tura. La penya, una de les més importants que hi ha a la comarca, ha obert la festa major amb la intensitat que es mereixen. Com diu la lletra de la cançó que s’ha escoltat de fons, han donat la ‘benvinguda a un llarg viatge’ que ja fa 25 anys que va començar.

Els AOAPIX han arribat en moviment, amb una autobús de l’empresa Teisa i fent sonar el clàxon, fent soroll, com en tots els actes que organitzen. Tot seguit, i des del balcó de l’ajuntament d’Olot, dos dels seus membres, l’Ita i en Xarli, han estat els encarregats de fer la lectura del pregó en nom dels seus 120 membres. Bé, de fet la Ita llegia i en Xarli mostrava uns cartrons amb uns grans números que ha convertit l’acte en una gran quina. Tots els assistents tenien a les seves mans uns fulls amb números, talment com si es tractés d’una quina, que a la vegada és també un activitat marca de la casa de la penya. Els números, a més, estaven relacionats amb fets que han marcat la trajectòria de l’AOAPIX. El pregó no s’ha oblidat de ningú; des de les persones que han format i formen part de la penya, passant per les entitats i associacions de la ciutat, repassant algunes de les desenes d’activitats que han ideat al llarg de més de dues dècades de trajectòria fins a desitjar que aquestes festes siguin ben ‘pamplonitzades’. Tan ha estat així que l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha estat l’encarregat d’encendre el ‘xupinaso’ que ha donat el tret de sortida a quatre dies de gresca.

Versió resumida:

El pregó íntegre: