Una cercavila passada per aigua i més curta, dóna el tret de sortida a les Festes del Tura

Impermeables i paraigües han estat els protagonistes en el primer acte que dóna el tret de sortida a les Festes del Tura: la cercavila dels gegants, nans, cavallets, cap de lligamosques i de tota la faràndula olotina.

 

 

S’ha dubtat per uns moments de si hi hauria la celebració de l’acte, ja que minuts abans han caigut uns 16 litres per metre quadrat en poca estona. Uns segons abans de tres quarts de 6, l’hora prevista d’inici de la cercavila, s’ha decidit ser valents i treure els gegants al carrer vestint les seves millor gales.
Als voltants de les 7 la pluja s’ha intensificat i s’ha decidit fer marxa enrere i tancar als gegants de nous a l’Hospici, perquè no quedessin malmesos.
Nens i nenes, petits i grans han seguit amb il·lusió, la  marxa dels gegants, satisfets per haver-los pogut veure, encara que només hagi estat estona. En entrar els gegants a l’hospici, es respirava en l’ambient una sensació agredolça entre els olotins: alguns contents perquè han els gegants sortit i d’altres tristos per la pluja amb ganes de gaudir-los més estona.
Tot i que el recorregut hagi estat més curt per la pluja, els gegants han pogut treure el cap pels carrers i han pogut notar les cares d’admiració dels nens un any més. Geganters i balladors han aplaudit la decisió presa de tancar-los una hora després.
Mentre els gegants eren de nou dins el seu jaç, a fora, l’hospici s’ha convertit en l’escenari improvisat de la festa de l’altre faràndula olotina, que mentre esperaven que parés de ploure, han aprofitat per assaborir durant uns minuts més l’esperat ambient  festiu. El nens de rialles ha estat l’únic que tot i deixat molt clar que volia el sol, ha estat previsor i ha agafat el paraigües.

x