El Museu dels Sants explica la història dels Gegants d’Olot amb un recorregut per la premsa olotina i de les comarques de Girona

Aquest matí s’han inaugurat les tres exposicions de la nova temporada cultural coincidint amb la festa major de la ciutat. Una d’elles té com a protagonistes dues de les figures més representatives de la cultura olotina, el Gegant i la Gegantessa.

El Museu dels Sants ha transformat una de les seves sales en la rotativa d’un diari. Ho ha fet per explicar, tot fent un recorregut per la premsa escrita, la història i evolució dels Gegants d’Olot amb motiu del seu 125è aniversari.
Presidint l’exposició hi trobem els originals que Celestí Devesa i Miquel Blay van fer del gegant i la gegantessa, dues peces d’un valor excepcional.
Retalls de diaris i revistes i fotografies que daten des del 1889 fins a l’actualitat, conformen un recorregut que també s’ha adaptat als més petits a partir d’un joc i dos personatges: en Xevi i la Montse.
La mostra ‘125 anys dels Gegants d’Olot’, que pot visitar-se fins el 6 d’abril al Museu dels Sants, és una de les quatre apostes que ha fet l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot, pel que fa a exposicions. N’ha dedicat una a la històrica Foneria Barberí d’Olot i dues més al pintor Berga i Boix i les seves deixebles respectivament.
El Museu dels Sants vol portar la mostra més enllà de les seves parets creant una exposició virtual d’imatges dels Gegants a la xarxa social Pinterest. Per això demana la col•laboració de tots els olotins. Qui ho vulgui pot fer arribar les seves imatges al mateix Museu dels Sants.