Olot viu la millor actuació castellera de les Festes del Tura amb els Xerrics d’Olot, els Marrecs de Salt i els Sagals d’Osona

Els Xerrics d’Olot han viscut la millor actuació de tota la història de les Festes del Tura. La colla castellera han convidat dues colles més, els Marrecs de Salt i els Sagals d’Osona. Tot i les condicions meteorològiques, la diada s’ha celebrat amb normalitat, aquesta vegada, però, a l’Hospici.

Aquest era l’ambient que es respirava avui a l’Hospici. Una combinació d’emoció amb alegria, nervis i pors. Però el resultat final ha estat molt positiu per les tres colles. Els locals, els Xerrics d’Olot han demostrat una vegada més les seves noves habilitats amb els castells, descarregant el 3 de 7 i 4 de 7 que van aconseguir per primera vegada l’any passat, i també la torre de 6.
Per la seva banda, els Marrecs de Salt han descarregat un 5 de 7, un 3 de 8 i una torre de 7.
Els Sagals d’Osona, però, ho han tingut una mica més complicat. Han ofert el castell 4 de 8 però en la segona ronda, amb el 3 de 8, han decidit tirar-se enrere per complicacions tècniques amb la pinya i el segons.
La jornada ha acabat amb uns pilars de 5 de les tres colles que s’han carregat i descarregat al mateix temps. Les actuacions castelleres durant les festes olotines no acaben aquí, als Xerrics encara els falta el tradicional pilar caminat a les escales de Sant Esteve i algunes sorpreses més que ens depara l’esdeveniment, com els castells durant la cercavila cap al Tura.

 

 

x