El Teatre Principal d’Olot va omplir-se dissabte per veure ‘El zoo de vidre’ de Tenessee Williams, dirigit per Josep Maria Pou

La pluja que va caure a Olot fins ben entrada la nit va beneficiar espectacles en espais interiors com la funció de l’obra El zoo de vidre, de Tenessee Williams, dirigida per Josep Maria Pou i amb l’actriu Miriam Iscla com a protagonista. La taquilla del teatre Principal va vendre entrades fins pocs minuts abans de l’inici de la funció, a 2/4 de 10 de la nit. La platea va omplir-se en un 95% de la seva capacitat per veure aquest espectacle del qual van destacar els treballs de Miriam Iscla, dominadora del gran ventall de registres que li imposava el seu personatge, així com Dafnis Balduz, que va interpretar amb una naturalitat captivadora.

El zoo de vidre és la història d’uns personatges fràgils trontollant en la incertesa de la Gran Depressió nord-americana dels anys 30, amb el regust amarg de somnis no abastats i la melangia de no poder controlar l’entorn, que s’escapa com sorra fina entre els dits. Una melodia tacada de notes autobiogràfiques que va suposar el primer gran èxit teatral de Tenesse Williams. Miriam Iscla interpreta a una mare amb voluntat controladora sobre els seus fills, un intent desesperat de trobar-los un futur millor enmig de la negra nit. Aquesta és la primera producció que uneix els actors Josep Maria Pou i Miriam Iscla, el primer com a director, la segona com a protagonista. L’actriu destaca de Pou el gran coneixement de l’obra i la intencionalitat de Tenesse Williams, i la seva generositat a l’hora d’acceptar les propostes dels actors. Ahir el Teatre Principal d’Olot va gairebé omplir-se per veure aquesta obra. Per a Josep Maria Pou i Miriam Iscla, Olot és una plaça fixa en les seves gires. Al final de la funció, els espectadors van agrair la passió interpretativa de l’elenc, posada a cada paraula, i es va encomanar de la nostàlgia que professa aquesta fuetada de realisme vestida de funció teatral.