La colla ‘S’ha de dir ara?’ guanya el sisè Concurs de Paelles de l’AOAPIX, en què han participat 1.200 persones de 46 colles diferents

Aquets any el temps ha permès la celebració del Sisè Concurs de Palles de l’AOAPIX. Al passeig de la Muralla van congregar-se un total de 46 colles per participar de l’esdeveniment, unes 1.200 persones en total. La colla ‘S’ha de dir ara?’ va guanyar el premi a la millor paella. La Gresca i la Tanerada van quedar en segona i tercera posició respectivament. La Confraria del Cava de l’Orfeó va guayar el premi al millor parament, i The Kiko’s Family es va fer amb el premi al cuiner més ben guarnit. Tot i així, l’AOAPIX va insistir que l’acte no ha de servir tant per guanyar premis, sinó per passar una bona estona amb els amics.

A un quart de 10 de la nit, l’arròs cuinat per les diferents colles al passeig de la Muralla començava prendre forma. Els cuiners treballaven per aconseguir la millor paella. Mentrestant, els responsables del parament de les taules vigilaven que no s’escapés cap detall. Les colles s’afanyaven a complir el temps reglamentari per a cadascun dels aspectes del concurs, sota l’atenta mirada del jurat del premi al millor parament. Un cop les paelles van ser a punt, les colles les donaven a tastar al jurat que havia de decidir quina havia estat millor cuinada. Les colles es disposaven a sopar. Posteriorment, va arribar el moment de conèixer els guanyadors del Sisè Concurs de Paelles de l’AOAPIX. El jurat va considerar que la millor paella era la de la colla ‘S’ha de dir ara?’, que va ser obsequiada amb un porc de la plaça Mercat i una cassola. El segon lloc del concurs de paelles va ser per a la collaLa Gresca, que va emportar-se un xai i una planxa de cuina. La colla la Tanerada va quedar en tercera posició, i va endur-se una crepera, a més d’un pollastre, un ànec, un conill i un ou. El premi al millor parament va ser un any més per a la Confraria del Cava de l’Orfeó, per la seva taula inspirada en l’antic Egipte. El premi van ser tres quilos de gambes, tres quilos d’escamarlans i una caixa de vi blanc. Finalment, el premi al cuiner més ben guarnit va ser per al de la colla The Kiko’s Family. El grup havia optat per una paella, una taula i un cuiner ben tradicionals. La Confraria del Cava de l’Orfeó encara va aconseguir un altre premi, el del sorteig de les butlletes venudes a les colles participants. En aquest cas, el premi va ser un xai que va marxar cop a l’Orfeó Popular Olotí.

x