La Garrotxa celebra la 7a Marxa de Torxes i assaja la ‘V’ de la diada d’avui

Olot es va il·luminar ahir amb les torxes que passejaven els 500 garrotxins que van sortir al carrer per reivindicar el dret a decidir sobre la independència del seu país. Es tracta de la 7a Marxa de Torxes, un acte que s’engloba dins de les activitats de la Diada que s’organitzen a la comarca.

Ahir garrotxins i garrotxines van aplegar-se a la plaça Major amb motiu de la 7a Marxa de Torxes, un acte que s’emmarca dins la programació de la Diada de l’11 de setembre, organitzat per Òmnium Garrotxa conjuntament amb el Consell Comarcal. Fins un total de 500 persones van agafar la seva torxa i van desfilar plegades des de la plaça fins al Firal, un recorregut que a priori havia d’acabar al volcà Montsacopa, però que la pluja dels últims dies va canviar-ne el destí final.

En arribar al Firal, tots els assistents van assajar la ‘V’ que es portarà a terme aquesta tarda a les 17.14h a Barcelona.

Molts van aprofitar la marxa de torxes per començar a celebrar la Diada i reivindicar el dret a decidir de manera festiva.

L’acte va acabar amb música a la Sala El Torín a càrrec de dos grups, Odea’s i The Funcky’s, que van interpretar cançons tradicionals catalanes com ‘L’estaca’ de Lluís Llach o ‘El Ball de la Civada’. El manifest d’Òmnium Cultural i el cant de ‘Els Segadors’ van posar punt i final a un vespre molt emotiu de preparació per la Diada.