Uns 5.000 garrotxins participen en la ‘V’ catalana de l’11 de setembre

Aquesta tarda han arribat a Barcelona 45 busos de la Garrotxa, dels quals 20 han sortit de la capital de la comarca, des de la seva estació d’autobusos. I és que al voltant dels 5.000 garrotxins han volgut formar part de la ‘V’ catalana durant la Diada Nacional de Catalunya, símbol del dret a decidir a les urnes. Un acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) conjuntament amb Òmnium Cultural per, en primer lloc, convocar la consulta del 9 de novembre i, en segon lloc, demanar als catalans el vot ‘Sí, Sí’ a la independència de Catalunya a les urnes.

La ‘V’, que ha ocupat la Diagonal i la Gran Via de la capital catalana, ha dibuixat les quatre barres grogues i vermelles de la senyera a través de les samarretes dels seus participants. Els garrotxins també han format part del dibuix ocupant gairebé la totalitat del tram 17 de la ‘V’, amb 2.700 persones, i part dels trams descendents fins l’11.

Com en les dues concentracions multitudinàries a Barcelona dels dos últims 11 de setembre, la jornada ha comptat amb les intervencions de Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, i Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, que han qualificat l’acte d'”èxit rotund” i han assenyalat que la consulta del 9 de novembre és l’únic camí a seguir. El cant de Els Segadors i els crits d’independència han conclòs la diada festiva. A falta de comptabilitzar el nombre total d’assistents a la ‘V’, de moment la Guàrdia Urbana fa una estimació d’un milió 800 mil persones, un resultat que supera en 200 mil la dada de participació de la Via Catalana de l’any passat.

V catalana 2 V catalana