Els garrotxins es desplacen massivament a Barcelona per celebrar l’11 de Setembre

Pels 2.700 garrotxins que ahir es van desplaçar a Barcelona amb autobús la jornada va començar al migdia. L’Assemblea Nacional Catalana de la Garrotxa va convocar a tothom a l’estació de busos d’Olot. L’ambient que s’hi respirava era festiu i de reivindicació. Aquesta és la crònica de la jornada.

Mitja hora abans de l’hora prevista per la sortida gairebé tothom estava a punt. Les ganes per participar a la ‘V’ catalana eren el combustible de la jornada. L’ANC Garrotxa hi va ser una bona estona abans, per repartir la documentació i els cartells identificatius a cadascun dels voluntaris que anaven als autobusos. A les dotze en punt del migdia, més de 20 vehicles partien de la capital de la Garrotxa cap a Barcelona. Els autobusos van deixar els passatgers molt a prop del tram 17, el que pertocava a la Garrotxa, al carrer Diagonal amb Balmes. Allà també hi era el book insígnia de la comarca, la campana Llibertat, que va ser desplaçada gràcies a la penya AOAPIX.

Un cop immersos dins el tram, molts cares conegudes de la Garrotxa, amb persones d’entitats i associacions com Dolors Corretgé, de l’IDESGA; Miquel Duran i Lluís Xancó de l’escola de pintura de les Preses; Lourdes Pujadas, d’Òmnium Cultural Garrotxa; l’escriptor olotí Manel Fortis o el cantautor olotí Pep Puigdemont. Entre els més de 5.000 garrotxins que es van registrar a l’ANC de la Garrotxa per participar a la ‘V’ catalana hi havia també molts empresaris. Un dels col·lectius que no ha faltat a la reivindicació

A les cinc de la tarda, a pocs minuts pel moment crucial del mosaic, els voluntaris de l’Assemblea Nacional Catalana acabaven de perfilar els últims detalls. Bernat Garrigós, Helena Dorca i Miquel Fluvià estaven al capdavant del grup garrotxí per mostrar el camí del mosaic. Arribava l’hora de la veritat i a les 17:14 els milers de garrotxins concentrats al tram 17 van viure amb intensitat l’èxit de la jornada.

x