Els garrotxins sumen la seva reivindicació cívica a la ja històrica ‘V’ de la Diada de l’11 de Setembre

Més de 5.000 garrotxins van desplaçar-se ahir fins a Barcelona per participar a la V de la Diada, una manifestació que s’ha convertit en la més important dels últims temps a Europa. Els garrotxins que van contribuir a la proesa van emocionar-se amb la reivindicació cívica i familiar que van compartir per demanar, ja de forma explícita, votar per la independència de Catalunya el proper 9 de novembre.
Olot Televisió mostra tots els detalls de la participació garrotxina a la Diada i ofereix un resum de la reivindicació dels garrotxins a l’hora clau de la V, que va començar a les 17 hores 14 minuts de la tarda, així com les valoracions d’alguns dels seus protagonistes.

Aquesta és la imatge que part dels garrotxins desplaçats a la Diagonal de Barcelona oferien ahir a la tarda a les 17 hores i 14 minuts. La gran majoria van concentrar-se en el tram 17 de la Diagonal, assignat a la Garrotxa, on s’hi aplegaven gairebé 5.000 veïns de la comarca, la pràctica totalitat de la capacitat que podia acollir aquest tram. Els garrotxins eren presents també en d’altres trams destinats a les comarques gironines fins al número 11. La participació garrotxina va ser un exemple de reivindicació cívica, festiva i familiar. La meitat dels veïns de la comarca participants van desplaçar-se a Barcelona en un dels autocars reservats per l’ANC Garrotxa. L’entitat va encarregar-se de fer possible el viatge i, en general, de la logística necessària per permetre una manifestació organitzada. Tot va sortir segons el previst.
A 2/4 de 8 al vespre, els garrotxins que havien optat per viatjar en autocar tornaven a casa. Ho feien emocionats per l’ambient reivindicatiu i alhora familiar que havien pogut viure. Els 45 autocars amb destí a la Garrotxa arribaven sobre 2/4 de 10 de la nit. Els manifestants garrotxins tornaven a casa desitjosos de veure per la televisió les imatges del gran mosaic que havien contribuït a muntar.

 

x