La Cursa ciclista trofeu Festes del Tura arriba a la 60a edició aquest diumenge amb novetats

La popular Cursa ciclista trofeu Festes del Tura d’Olot se celebrarà el diumenge 14 de setembre al matí. El Club Ciclista Olot ha preparat diferents novetats per aquesta edició, molt especial perquè és la seixantena. Per esbrinar-ne tots els detalls, Olot Televisió ha convidat al seu plató al president de l’entitat organitzadora, en Lluís Bagué.

Bagué ha explicat que la cursa es porta a terme passada la Diada de l’11 de setembre per tal de no fer-la coincidir amb altres curses que es tenen lloc arreu de l’estat a principis de setembre.
Coincidint amb el 60è aniversari de la competició, un dels canvis notables en aquesta edició de la cursa és que només hi podran participar els grups Èlit i sub-23. Es tracta d’una aposta de l’entitat organitzadora per mantenir el factor competitiu en la cursa i l’alt nivell de participació, amb gent de primer i segon nivell del món del ciclisme. Una altra novetat d’enguany és el canvi de recorregut que tindrà com a punt de sortida i final la plaça Carà, passant per determinats punts de la comarca com les Preses, el túnel d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols o les Planes d’Hostoles fins arribar a la Mare de Déu del Coll, el destí més elevat. L’objectiu d’aquest nou traçat és, per una banda, endurir la cursa, fent-lo més atractiu pels participants, i facilitar la feina a l’organització en no passar per ciutats més grans, com Girona.
La Cursa ciclista trofeu Festes del Tura no és l’única cursa que té en ment el Club Ciclista Olot aquesta setmana. El dia 21 tindrà lloc una nova edició de la 100% Tondo, una activitat esportiva celebrada en memòria del ciclista garrotxí Xavi Tondo, que recull esportistes locals i d’arreu del país.
De moment, gairebé 100 inscrits ja s’han atrevit a apuntar-se a la Cursa ciclista trofeu que iniciarà el seu recorregut aquest diumenge a les 10h del matí a la plaça Clarà.