El Centre Excursionista Olot celebrarà la primera ultratrail solidària de l’Alta Garrotxa, la ‘Trepitja Garrotxa’, els propers 4 i 5 d’octubre

Gaudir de paisatges inèdits, conèixer recorreguts desconeguts de l’Alta Garrotxa i posar a prova el cos. Són tres dels objectius que persegueix la cursa de muntanya ‘Trepitja Garrotxa’ que es farà, per primer cop, el cap de setmana del 4 i 5 d’octubre. Es tracta de la primera ultratrail solidària de l’Alta Garrotxa, que organitza el Centre Excursionista Olot. Els fons recaptats enguany aniran destinats a Càritas Garrotxa.

El ‘Trepitja Garrotxa’ té un recorregut circular, permanentment senyalitzat, que a part del dia de la competició, es podrà fer en qualsevol moment de l’any. La cursa tindrà dues modalitats: la Ultra en què l’itinerari sencer és de 112 Km amb un desnivell positiu de 5400m, a fer en menys de 32hores. I la mitja trail: Es tracta de fer la meitat de l’itinerari amb 63 Km i un desnivell positiu de 2900m a fer en menys de 20h.

A més, la cursa forma part dels actes de celebració dels 75 anys de l’empresa Noel Alimentària, és per aquest motiu que la Fundació Albert Bosch, que ajuda a la investigació contra el càncer a la planta infantil de l’Hospital Vall Hebron, hi col·labora amb l’objectiu de tornar a donar vida a la zona de l’Alta Garrotxa. En aquesta cursa, també hi col·labora l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal, ja que l’objectiu de la marxa és incentivar l’Alta Garrotxa com a espai d’interès.

El límit és de 200 participants per a cada modalitat. Al ser una cursa que comença aquest any i al haver-hi cada cop més ultratrails a Catalunya, les inscripcions encara no estan completes, però des del Centre Excursionista Olot s’anima a tothom que s’hi apuntin.

Els premis a obtenir són econòmics i volten entre els 70 i els 300 euros depenent de la modalitat en què es participi i el lloc en que es quedi a la classificació. Si volen conèixer més informació d’aquesta cursa solidària, la poden trobar al seu web. 

 

 

x