Es posa en marxa la integració tarifària a les Rodalies de Girona

Ahir va entrar en servei la nova integració de les tarifes de l‘Autoritat del Transport Metropolità de Girona als de la nova línia de trens regionals, que des del març connecta el Maresme i Figueres amb Girona, així com amb serveis de bus interurbà de la regió de Girona.

La posada en funcionament de la línia de trens regionals 1, que connecta el Maresme pel sud, i Figueres pel nord, amb la ciutat de Girona, va permetre una millora important en les connexions, que es complementarà ara amb la integració de les tarifes d’aquest servei amb les del bus urbà de Girona, al que també s’hi integrarà la línia R11 i alguns serveis de bus interurbà.

Pel que fa al tren, de moment la integració tarifaria s’implementarà en deu municipis, els compresos entre l’estació de Maçanet – Massanes i Sant Jordi Desvalls. Per utilitzar aquest sistema s’haurà de validar el títol cada vegada que s’iniciï un viatge i també en els transbordaments, excepte en els de tren a tren. A més serà vàlida tota la gamma de títols integrats, com són la T-10, la T-50/30 o la T-MES. Aquesta última amb l’avantatge de tenir descomptes. La intenció és que de cares a finals d’any s’hagi aconseguit una coordinació dels horaris entre els diferents transports públics, de manera que a partir de l’any vinent la qüestió no es quedi només en una rebaixa dels preus.

x