Arxiven la causa als impulsors del Multireferèndum a Olot, el únics imputats per desobediència a tot Catalunya

El jutjat ha arxivat la causa als impulsors del Multireferèndum a Olot, que van demanar el vot sobre diverses qüestions socials el passat 25 de maig. La jutgessa considera que els organitzadors no van cometre desobediència i per tant no hi ha infracció penal.

El passat 25 de maig la Policia Municipal d’Olot va confiscar l’urna i les paperetes als organitzadors del Multireferèndum, una consulta popular organitzada per diferents plataformes socials que pretenia demanar l’opinió als olotins sobre diverses qüestions. L’atestat de la Policia va identificar a quatre persones com a responsables, adjudicant-los-hi un delicte de desobediència greu davant l’autoritat. Ara el procediment judicial s’ha arxivat, perquè la jutgessa ha considerat que no es va cometre cap infracció, perquè els organitzadors van respectar en tot moment la decisió de la Policia Municipal de retirar el punt de votació. Els cossos policials van confiscar les urnes per decisió de la junta electoral central per instància del PP, el PSOE, Vox i UPyD,; la junta va emetre l’edicte el mateix dia de la votació després que aquestes fossin autoritzades a tot el territori, un fet que la jutgessa també valora com a desgreuge del cas. A Catalunya hi va haver més de 40.000 persones que van participar en el Multireferèndum, celebrat el mateix dia que les eleccions europees, abans de la retirada de les urnes de la consulta popular. Les quatre persones que figuraven a l’atestat policial d’Olot eren les úniques imputades per un delicte de desobediència greu a tot Catalunya.

x