La Generalitat anuncia que mantindrà i intentarà incrementar les subvencions als ramaders per preservar els límits dels boscos catalans

L’Observatori del Paisatge de Catalunya, amb seu tècnica a Olot, va organitzar ahir a la comarca veïna, Osona, una jornada sobre els usos i els paisatges dels boscos catalans. En ella, el director general de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat, Antoni Trasobares, va apostar per un treball continu en la gestió dels boscos. També va anunciar que el Govern mantindrà i intentarà incrementar les subvencions a la ramaderia perquè mantingui els límits dels boscos, que ocupen més de la meitat de la superfície de Catalunya.

El director general de Medi Natuarl i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya, Antoni Trasobares, ha estat l’encarregat d’encetar la jornada boscos: usos, mirades, paisatges que s’ha celebrat avui a Viladrau. A través de diverses conferències i debats organitzats per l’Observatori del Paisatge de Catalunya, la trobada pretén posar sobre la taula les possibilitats de la superfície forestal de Catalunya, que ocupa més de la meitat del territori, un percentatge molt superior a la mitjana europea. Trasobares ha posat èmfasis a la importància de les formes de gestió i intervenció del paisatge més enllà del valor estètic o l’ús social. Apart de ressaltar les intervencions del territori per millorar la seguretat en la propagació dels incendis o altres agents climàtics, Trasobares també ha destacat la importància del treball continu en el territori, ja que sovint és du a terme una planificació adequada a unes necessitats concretes que no s’arriba a revisar al llarg del temps, perdent l’efectivitat inicial. En aquest sentit, Trasobares ha remarcat la gran importància de les ramaderies per preservar el paisatge i executar de manera natural sinèrgies que enforteixen la gestió del territori. Concretament en el cas de la ramadaria, Trasoberes ha afirmat que la generalitat no només mantindrà les subvencions del sector, sinó que s’intentaran incrementar per ajudar a reforçar-lo. Finalment el director general de Medi Natural i Biodiversitat ha fet una crida a empresaris, treballadors i ciutadans, a treballar amb consciència sobre el paisatge, posant com a model a països escandinaus on la tota la societat, i no només la que viu prop del territori, té molt present la importància del paisatge. La jornada boscos: usos, mirades, paisatges, oberta a tothom, ha comptat amb diverses conferències i debats que han repassat els valors dels boscos les noves formes de gestió o la funció terapèutica dels mateixos, i s’ha tancat amb una visita comentada pels boscos de Viladrau.

Deixa un comentari