Troben a Argelaguer una necròpolis medieval del segle XII molt ben organitzada

Lloses molt ben posades, una al costat de l’altre creant tombes en forma de persones. Es tracta d’una necròpolis de l’època medieval que se situa a voltant de segle.XII Aquesta és una de les descobertes que ha fet recentment l’Ajuntament d’Argelaguer en motiu de les obres de reposició i millora dels serveis urbanístics al nucli històric del poble.

Com ja era d’esperar, per la seva proximitat a l’església i a la muralla del poble, s’han trobat diversos elements històrics de la població; la sorpresa, però, ha estat en l’organització i en les formes d’enterrament d’aquestes restes trobades.

Un fet que no és habitual en aquella època, i el més lògic hagués estat trobar-hi d’altres restes, a sobre, d’èpoques més modernes. Fa dues setmanes, que un equip de l’Arqueolític, un empresa d’arqueologia amb seu a Banyoles, hi treballa diàriament. Primer, la arqueòloga va començar fent el control de les obres, perquè les màquines no fessin malbé les restes que s’hi esperava trobar, i després es van incorporar 4 persones més a l’equip per acabar de treure tot aquell material que s’hi anava descobrint.

Ara, un cop retirats els ossos, i agafades mostres de les llosses trobades, els arqeuòlegs es retiraran a fer l’estudi dels jaciments, per tal de crear una memòria amb tota aquella informació rellevant que s’ha descobert. Amb aquesta troballa, Argelaguer fa un pas més cap al descobriment de com vivien els seus antecessors i, podrà ampliar, així, la seva memòria històrica i patrimonial.

x