Olot acull el primer Congrés nacional de gegants i imatgeria festiva a Catalunya

Avui té lloc la primera sessió del Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva a Olot. La jornada, organitzada a càrrec de País Gegant conjuntament amb la col·laboració de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, el Museu dels Sants i l’Ajuntament d’Olot, és monogràfica i està dedicada a aprofundir sobre els artesans i constructors de gegants i altra imatgeria festiva.

La primera jornada del Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva ‘País Gegant’ s’ha dut a terme aquest cap de setmana a Olot. La jornada ha estat monogràfica sota el nom ‘Figures festives i mans creadores’ dedicada als artesans i constructors de gegants i imatgeria i a tots els aspectes relacionats amb la creació de figures. Aquest es un sector poc reconegut, però molt important en el món dels gegants ja que Catalunya és el país en el que hi ha més tradició, nombre i creació de figures.

El congrés, en el que s’hi han pogut veure les rèpliques dels gegants originaris d‘Olot, ha escollit la capital de la Garrotxa com a ciutat inaugural a causa de la seva tradició farandulera. La d’avui ha estat la primera sessió del congrés, que s’anirà desenvolupant al llarg d’aquest any i de l’any que ve en diverses seus de tot el territori català.

x