Un miler de persones pedalen un any més en record de Xavi Tondo

La marxa cicloturista 100% Tondo ha reunit aquest diumenge a gairebé 1000 ciclistes. La quarta edició d’aquesta prova, organitzada pels amics i companys del desaparegut ciclista garrotxí Xavi Tondo, ha tornat a aplegar ciclistes professionals i cares conegudes en una multitudinària sortida a Sant Joan les Fonts.

Inacabable la sortida de la quarta marxa cicloturista 100% Tondo, amb gairebé un miler de ciclistes. La memòria del desaparegut ciclista garrotxí va ser novament honrada per la porta gran. Sant Joan les Fonts va acollir una sortida amb 970 corredors. Entre ells, ciclistes professionals, pilots de motociclime i cares conegudes que no es van voler perdre la cita. Un nou èxit de participació que ja es coneix arreu de tot l’estat.

Centenars de voluntaris s’han repartit per tot el circuit. La marxa vol ser un homenatge a Xavi Tondo, i a un recorregut pels llocs que més li agradaven i on entrenava sovint. L’organització ha obert dos circuits: un de curt, amb 68 quilòmetres; i un de llarg, amb 116.

La prova comença a Sant Joan les Fonts, s’endinsa per tota la Garrotxa i es dirigeix cap al Pla de l’Estany. Llavors torna cap a la comarca passant per Sant Miquel de Campmajor, Mieres, Santa Pau, Olot, etc.

Els corredors que realitzen la volta llarga es desvien a la rotonda de La Canya per pujar fins a Vallter, mentre que els que fan la volta curta es queden a Sant Joan les Fonts. És un recorregut preciós que compta amb diferents desnivells i també amb punts de baixada, que captiva any rera any als participants.

La marxa té un caire totalment amateur i, tot i que els més experimentats volen estirar fort, la majoria no busca cap competitivitat. Una cicloturista que recorda un cop l’any la figura de Xavi Tondo, però que la fa mantenir viva dia a dia.

Un any més, gairebé un miler de persones han pedalat per crecordar una figura inoblidable, i van rodar per les carreteres de la Garrotxa, el Ripollès i el Pla de l’Estany en homenatge a Xavi Tondo.

Personalitats com Carles Checa, Joan Antoni Flecha, Melcior Mauri, David de la Cruz o Àngel Edo, no s’han volgut perdre la marxa, que aquest any va estrenar (dissabte) una competició pels més menuts: La TondoKids.

x