Onze ajuntaments de la Garrotxa votaran a favor de la moció pel dret a decidir el 9 de novembre aquest dilluns

Al llarg d’aquesta setmana els ajuntaments de la Garrotxa votaran massivament la moció pel dret a decidir el proper 9N. Dels 21 municipis, 11 ja ho hauran fet a la mitja nit d’aquest dilluns. Argelaguer va avançar-se aquest diumenge a la una del migdia. El consistori va votar-hi a favor per unanimitat. La resta de municipis ho fan aquest dilluns. Són, per aquest ordre, les Planes d’Hostoles, Sant Joan les Fonts, la Vall de Bianya, Olot, Mieres, Maià de Montcal, Castellfollit de la Roca, Besalú, Sant Jaume de Llierca i la Vall d’en Bas. Els més matiners han estat els regidors de les Planes d’Hostoles. A les vuit en punt del matí l’alcalde, Eduard Llorà, ha procedit a la lectura dels acords que es desprenen de la moció unitària que redactat l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Repercussió internacional

Un dels acords de la moció preveu que el resultat de totes les votacions que facin aquesta setmana els ajuntaments de Catalunya sigui comunicats, lògicament, al Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris i al president del Govern Espanyol, però també a nivell internacional. Així es preveu que rebi el resultat el secretari general de les Nacions Unides, el president del Parlament Europeu, el president del Consell de la UE i el president de la Comissió Europea.

La moció unitària també aprova el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014 així com facilitar tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació.

També preveu donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal de la llei de consultes populars aprovada divendres pel Parlament de Catalunya.

santjoanlesfonts10