Pere Gòmez és escollit cap de llista d’Esquerra Republicana a Olot de cara a les eleccions municipals del 2015

Esquerra Republicana ha celebrat aquest matí, entre les 9 i les 14h, les eleccions primàries per escollir el cap de llista a Olot per les Eleccions Municipals de l’any vinent. El recompte dels vots ha donat la victòria per unanimitat a Pere Gòmez, l’únic candidat que s’havia presentat, amb un percentatge de participació del 33% del cens registrat per Esquerra en aquestes primàries. A banda dels vots emesos pels integrants del partit, una altra urna va recollir fins a vuit vots oficiosos a favor de Pere Gòmez.


El recentment escollit candidat Pere Gómez ha estat aquest dilluns al plató de Les Notícies d’Olot Televisió. Ha valorat positivament l’organització d’unes primàries obertes a la ciutat, si bé ha fet autocrítica quan ha admès que el grup municipal potser no ha sabut difondre a la ciutadania la voluntat integradora d’aquesta jornada de votació. A les primparis s’hi han registrat un total de 43 persones, de les quals només ha acabat votant el 33%. Gómez ha lamentat que no hi hagi hagut un altre candidat decidit a competir amb la seva persona.

El candidat d’ERC per a les municipals proper maig manté la possibilitat de confeccionar la llista en coalició amb altres forces polítiques. Obre la porta a una coalició amb Convergència, sempre en el context de la transició nacional. Gómez ha matisat que la primera voluntat d’ERC sempre és acostar-se als partits d’esquerra o centreesquerra.

D’altra banda, Pere Gómez està convençut que hi haurà consulta, però si finalment no s’arriba a produir el 9 de novembre, creu que s’ha de seguir treballant perquè finalment tots els ciutadans de Catalunya votin amb normalitat sobre el futur del país. En aquest sentit, entén la proposta de l’Associació de Municipis per la Independència de celebrar consultes als seus municipis adherits com un pas intermedi al vot que han de fer tard o d’hora tots els municipis catalans.