La nova Plaça Mercat d’Olot s’afegeix a la llista de mercats que comparteixen espai amb un supermercat Mercadona

Abans no s’acabi aquest any Olot inaugurarà la nova Plaça Mercat. Les obres avancen a bon ritme i ja s’entreveu com serà l’estructura final. La particularitat és que els placers conviuran amb una gran superfície comercial. Aquesta és la primera experiència a la Garrotxa però no la única a Catalunya així que hem volgut conèixer com és aquesta relació en un mercat de les mateixes característiques.

Mercadona conviu amb el comerç tradicional en disset Mercats Municipals de Catalunya amb la voluntat d’integrar-se i complementar el comerç tradicional i el barri. Bona part de les experiències són a les comarques de Barcelona. Hem anat fins a Barberà del Vallès, on fa més de 10 anys que existeix aquesta convivència per tal de prendre el pols entre els placers. La valoració que en fan és molt positiva. De fet, no s’imaginen anar per separat. La presidenta dels placers, Carme Balaguer, ha explicat a Olot Televisió que “les dues superfícies es complementen perquè oferim un producte diferent” i ha afegit que aquesta aposta “beneficia els nostres comerços perquè ens ha obligat a obrir més hores, facilitant que els joves vinguin a comprar”.

El Mercadona del Mercat Onze de Setembre està situat a les mateixes instal·lacions que les parades dels placers perquè d’aquesta manera es facilita la compra al supermercat però també al mercat de producte de proximitat. El nou Mercat d’Olot tindrà pràcticament les mateixes característiques que el de Barberà del Vallès, amb la única diferència que el de la Garrotxa serà més modern. Amb aquest ja en seran divuit els supermercats integrats en un Mercat Municipal. De fet com a contrapartida Mercadona ha hagut de fer-se càrrec de les obres del nou edifici.