L’acusat d’un apunyalament a Olot no pot ser jutjat perquè ha fugit del país

L’Audiència de Girona no pot jutjar l’acusat d’un apunyalament a Olot el 30 d’abril del 2012 perquè ha fugit del país. Es tracta d’Oleksander P. i s’enfronta a una pena de 10 anys i 8 mesos de presó per un delicte d’intent d’homicidi i un altre d’atemptat a agents de l’autoritat. L’Audiència havia fixat el judici per aquest dilluns però l’han hagut de suspendre perquè no ha comparegut.

L’advocat de l’acusat, Francesc Xavier Quer, ha explicat que el van citar a finals de juliol a Salt però després va desaparèixer. Els darrers indicis que té la policia el situen entre Ucraïna -d’on és originari- i Hongria. La secció quarta de l’Audiència emetrà una ordre internacional de detenció i entrega contra l’acusat. El fiscal acusa Oleksander P. d’un delicte d’intent d’homicidi, atemptat a agents de l’autoritat i una falta de lesions. Segons relatat en l’escrit de conclusions provisionals, cap a les vuit del vespre del 30 d’abril del 2012 l’acusat estava amb tres persones més en un pis del carrer Mulleras d’Olot quan va treure un ganivet de de grans dimensions de l’interior de la jaqueta i el va esgrimir contra la dona, mentre deia “us mataré a tots”. A una dona la va ferir a la mà quan ell va agafar la fulla del ganivet per intentar impedir que l’ataqués. Una altra persona del pis va marxar de l’habitatge per anar a buscar ajuda mentre l’acusat va atacar l’altre home i el va apunyalar provocant-li ferides a la nuca i a la zona lumbar. Tot seguit va marxar del pis portant de nou amagat el ganivet sota l’abric. Al carrer el van interceptar agents de la Policia Local i quan el van intentar identificar i detenir, l’acusat va treure el ganivet i va apuntar els agents de fora intimidatòria fins que un dels agents el va desarmar amb la seva defensa extensible.

Per la temptativa el fiscal demana 7 anys de presó, per l’atemptat a agents de l’autoritat 3 anys i 8 mesos i per les ferides a la dona una multa de 300 euros.  La defensa, en canvi, considera que no hi ha intent d’homicidi sinó només un delicte de lesions i creu que s’ha de tenir en compte que en el moment dels fets havia ingerit gran quantitat d’alcohol.

detingutapunyalament