L’Ajuntament d’Olot ja té prop d’una desena d’inversors privats confirmats per participar al 1er Fòrum Inversor, que se celebrarà el 29 d’octubre

Ja hi ha data per al primer fòrum inversor d‘Olot. Se celebrarà el proper 29 d’octubre a l’Institut Municipal de Promoció d’Olot. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament d’Olot, posarà en contacte projectes empresarials i inversors privats perquè col·laborin en un nou projecte empresarial o una nova línia de negoci. El consistori assegura que compta amb prop d’una desena d’inversors interessats.

L’Ajuntament d’Olot convida als ciutadans que volen iniciar un projecte empresarial a exposar la seva idea davant d’inversors privats. El proper 29 d’octubre, el consistori posarà la sala de l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat a disposició d’empresaris perquè presentin la seva idea. Els inversors assistiran com a públic i disposaran d’un aparador de projectes empresarials per escollir el que més els interessi, segons les seves expectatives, valors, o sectors d’activitats preferits. A més de capital, la idea és que aquests inversors privats aportin el seu coneixement, la seva experiència i també els seus contactes per col·laborar amb el projecte empresarial. S’hi poden presentar tot tipus de projectes, ja sigui per crear una nova empresa o una nova línia de negoci dins d’una empresa ja constituïda. La idea és que els projectes contribueixin a l’economia local.

Cada inversor aportarà un capital depenent de la seva pròpia aposta i del tipus de projecte empresarial que vulgui finançar. El Fòrum inversor té previst presentar dues altres fórmules de finançament, el Bussiness Angels, una xarxa d’inversors privats, i el croudfunding, la plataforma a través de la qual es poden obtenir recursos aplegant les aportacions de petits inversors. En cap de les fórmules no es preveu inversió per part d’entitats privades. Per participar al Fòrum Inversor és necessari inscriure’s prèviament. Hi ha temps fins al 10 d’octubre. Les inscripcions es poden fer a través del web, el correu electrònic foruminversor@olot.cat, o posant-se en contacte amb l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, al carrer Tomàs de Lorenzana número 15.