El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a decidir, Joan Rigol, diu a Olot que el decret de convocatòria garanteix la consulta del 9 de novembre

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, va ser ahir a Olot convidat per la Taula Pel Dret a Decidir. Durant la seva conferència a la Sala El Torín, va assegurar que la força de Catalunya està en la seva gent i en valors com la convivència i el civisme, i que amb aquests valors es farà forat fins aconseguir fer veure que els catalans volen votar sobre el seu futur. D’entrada, va dir que, a dia d’avui, el decret de convocatòria del president Mas garanteix que es vagi a votar el 9 de novembre.

La Taula pel Dret a Decidir d’Olot va convidar ahir a Joan Rigol, expresident del Parlament de Catalunya i coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, per esperonar als olotins a seguir mobilitzant-se per aconseguir votar el 9 de novembre. 300 persones van aplegar-se a la sala del Torín per escoltar el discurs de Rigol. A partir d’un breu repàs històric per la revolució agrària del segle XVIII, la Renaixença del segle XIX i la tasca de la Mancomunitat, el coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir va elogiar l’esperit emprenedor, modernitzador i europeista dels catalans, així com els seus valors de civisme i convivència.

Aquests mateixos valors són els que Rigol li ha demanat al president Mas per fer possible l’encàrrec que li ha fet bona part de la societat catalana. El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir va criticar la funció del Tribunal Constitucional. Segons va dir, no és ningú per negar que Catalunya és un subjecte polític capaç de prendre les seves pròpies decisions, i va dir que, a dia d’avui, el decret de convocatòria del president Mas garanteix que es vagi a votar el 9 de novembre.

Durant l’acte, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, va recordar els 782 ajuntaments, consells comarcals i diputacions que fins aleshores ja havien aprovat el suport a la llei de consultes. Joan Rigol, de la seva banda, va fer una crida a adherir-se com a ciutadà i com a entitats al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i també a apuntar-se com a voluntari a la campanya de l‘ANC i Òmnium Cultural que es durà a terme fins al 9 de novembre. La sala va agrair- li les seves paraules amb els seus aplaudiments.