La Garrotxa seguirà atorgant ajuts Leader fins al 2020

La Garrotxa tornarà a ser territori Leader en el període 2014-2020. La Generalitat ha presentat a la Comissió Europea el nou Programa de Desenvolupament Rural, que confirma que la Garrotxa continuarà tenint accés a aquests ajuts els propers anys. Però a l’espera d’iniciar aquest nou període, de moment es manté oberta una convocatòria d’ajuts Leader dirigida a les empreses turístiques i als petits negocis. Les empreses s’hi poden acollir fins el 2 d’octubre.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha presentat a la Comissió Europea el nou Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya per al període 2014-2020. Amb aquesta eina, la Generalitat fixa les mesures per afavorir el desenvolupament de les zones rurals de Catalunya. I tot i que el Pla de Desenvolupament Rural d’aquests propers anys s’aplicarà a les zones  considerades rurals, els ajuts Leader es destinaran de forma més restringida als municipis delimitats com a territori Leader, entre els quals hi ha la Garrotxa.

Així, doncs, es preveu que la Garrotxa (junt amb 25 municipis de l’Alt Empordà, un del Pla de l’Estany i la zona del Collsacabra) continuï essent receptora d’ajuts LEADER, que a gestionen a cada territori els grups d’acció local com Adrinoc.

Per a més informació i presentació de sol·licituds cal posar-se en contacte amb l’equip tècnic d’Adrinoc al 972 271600 o bé dirigir-se a la 2a planta del Consell Comarcal de la Garrotxa. Hi ha temps fins al 2 d’octubre. L’anterior convocatòria del Leader va permetre subvencionar 26 projectes i va generar una inversió directa de més d’1,7 milions d’euros. A més, es crearan 13 nous llocs de treball a 11 empreses.

 

Deixa un comentari