La història d’en Garrell, el tarzan d’Argelaguer, arriba aquest dijous al Festival de Sant Sebastià amb el documental ‘Sobre la marxa’

La història de Josep Pujiula, en Garrell, conegut com el tarzán d‘Argelaguer, arriba avui al prestigiós Festival de cinema de Sant Sebastià, amb la projecció del documental ‘Sobre la marxa’ dirigit per Jordi Morató. El film es projecta aquest dijous i el divendres a la secció ‘Made in Spain’, després de passar per diferents festivals i rebre guardons com el del públic al D’A Festival Internacional de Cine d’Autor. Relata la història d’en Garrell i les increïbles construccions que va fer per després destruir-les i aixecar-les de nou i repetir el cicle en diferents ocasions.

El documental, que està produït per La Termita Films i la Universitat Pompeu Fabra, va néixer fa tres anys i mig per una cadena de casualitats. El director, Jordi Morató, va conèixer el bosc d’en Garrell i va començar-lo a gravar. Després va tenir l’ocasió de conèixer l’autor de la construcció i la seva història. A meitat del procés Morató va tenir accés a un material d’arxiu de gran valor: unes pel·lícules que Garrell gravava als anys 90 amb l’ajuda d’Aleix Oliveres, un noi de 14 anys, en les quals el constructor de les cabanes interpretava a Tarzan. Al director aquestes ficcions li van semblar la millor manera d’explicar l’essència d’en Garrell, un home que, segons afirma el propi realitzador, ha sabut conservar l’essència del nen que juga durant tota la seva vida.