Artur Mas signa el decret perquè els catalans puguin votar al 9-N

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha signat aquest dissabte al matí el decret de la consulta sobre la independència. A partir d’ara la maquinària per celebrar-la es posa en marxa. La rúbrica l’ha fet al costat de tos els consellers del govern de CiU i les forces polítiques que li donen suport a la consulta i a la pregunta, menys Iniciativa. Prèviament el president ha signat la llei, que ha estat publicada al Diari Oficial de la Generalitat i això significa que ja ha entrat en vigor.

Artur MAs

Després d’aquest acte, que s’ha fet en la màxima solemnitat, el president Mas ha fet un breu discurs, afirmant que el decret arriba després de mesos de treball i de clam dels catalans als carrers de Catalunya i es prepara per exercir el vot sobre quatre grans eixos: àmplies majories socials, consens polític, recerca del diàleg i respecte als marcs legals.

Olot Televisió ha emès en directe l’acte de signatura, en un programa especial que ha estat possible gràcies a La Xarxa de Comunicació Local. La Televisió de la Garrotxa està preparant diferents programes especials que s’emetran fins el 9 de novembre, el dia de la consulta. D’entrada, i a partir de dilluns, començarà l’emissió d’una campanya publicitària sobre el dret a decidir. De la seva banda el programa ‘Pros i contres’ prepara dos programes especials que recordaran la història de Catalunya des de l’òptica local i que és possible gràcies al conveni de col·laboració amb el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca, el PEHOC.

x