Unes 350 persones participen en l’Aplec de Sant Miquel del Mont de la Vall de Bianya que s’ha traslladat a l’Hostalnou degut al mal temps

La pluja d’aquest matí no ha impedit la celebració de l’Aplec de Sant Miquel del Mont. La Vall de Bianya ha traslladat l’acte al seu Centre Cívic, conservant així intacte aquesta festa popular tan estimada al municipi que reuneix més de 300 persones.


El parc de la Senyera d’Hostalnou s’ha convertit avui en un església improvisada per acollir la missa de l’Aplec de Sant Miquel del Mont, una dels actes més coneguts de la Vall de Bianya que tenen lloc a principis de tardor. La pluja no ha aconseguit deslluir la festa però sí traslladar-la del seu marc tradicional, l’església de Sant Miquel del Mont.

Com és habitual, l’aplec reuneix uns 350 veïns disposats a passar una bona estona junts i gaudint d’un bon dinar, a base dels plats típics de les diades de la comarca, com l’amanida, l’arròs i la ‘llangonisseta’, nom que pren la botifarra a la Vall de Bianya.

I és que aquesta zona de la Garrotxa té molt per mà l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments, gràcies a la gran implicació dels mateixos veïns, que formen la Comissió de festes del municipi.