La Generalitat preveu habilitar 66 meses electorals a la Garrotxa, 32 de les quals a Olot

Després que dissabte el president Mas signés el decret de la consulta, la Generalitat ja està enviant als ajuntaments la seva proposta de locals electorals on habilitar les urnes el proper 9 de novembre. A la Garrotxa, seran 66 meses electorals.

A la Garrotxa, la Generalitat preveu més meses electorals que les que van ser habilitades per a les últimes eleccions europees. Llavors van es van instal·lar 59 urnes. El proper 9 de novembre, en canvi, en seran 66. A Olot s’hi preveu la instal·lació de 32 urnes, en col·legis ja habituals al centre com la Torre Malagrida, el Casal Marià o el Cor de Maria, així com els tradicionals col·legis dels barris de Sant Miquel, Bonavista, les Fonts, Sant Roc, el Morrot o el Pla de Dalt. 34 meses més s’habilitaran a la resta dels pobles de la comarca. Els que compten amb més població tindran més d’una. És el cas de Sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas, Besalú, les Preses, la Vall de Bianya, Santa Pau, les Planes d’Hostoles i Sant Feliu. La Generalitat ha encarregat un total de 10.800 urnes per a les 8.130 meses que preveu situar als municipis de tot Catalunya. Prepara per tenir llest els propers dies 6,7 milions de paperetes en català i castellà i 8.600 més que incloguin també l’aranès. Així ho ha explicat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. Sense tenir en compte els estrangers amb dret a vot segons la llei de consultes i el decret de convocatòria, el Govern calcula que podran votar 5,4 milions de ciutadans de més de 16 anys, a banda dels 2.547 que s’han inscrit al registre de catalans a l’estranger.

x