Anna Simó: “El TC no té cap credibilitat”

La portaveu d‘Esquerra Republicana de Catalunya es mostra convençuda que, el 9 de novembre, els ciutadans de Catalunya podran votar. “Res no ho atura”, ha dit Anna Simó durant l’entrevista al programa ‘Matins en Xarxa’ d’Olot Televisió i La Xarxa. Simó també ha recordat que el Tribunal Constitucional ja no té cap credibilitat: “el que jo no vull buscar és la imatge d’un govern i un Parlament arronsant-se davant d’un TC que tots sabem que és perfectament parcial”.

“La llei de consultes i el decret són perfectament constitucionals”, ha dit Anna Simó. I preguntada per la possibilitat de recórrer a la desobediència civil en cas que es prohibeixi la consulta, Simó s’estima més apostar per “l’obediència política a una majoria social”. Pel que fa a la compareixença de Jordi Pujol al Parlament, la vicepresidenta de la Cambra, Anna Simó, considera que l’expresident “no va estar a l’alçada del Parlament de Catalunya”. La portaveu republicana també ha lamentat l’actitud del PP i C’s durant aquesta compareixença: “van ser barroers amb les formes”. A més, també ha criticat les intervencions de la líder del Partit Popular Alícia Sánchez-Camacho: “veure-la donant lliçons de netedat política… com es pot tenir aquesta cara de ciment?”