Girona és una de les ciutats de l’Estat amb la cistella de la compra més cara i Mercadona el supermercat més barat, segons l’OCU

L’Organització de Consumidors i Usuaris ha presentat l’estudi fet a 63 ciutats de l’Estat sobre el cost a l’hora de fer la compra en un supermercat. La única de la demarcació inclosa al treball és Girona i, de fet, apareix entre el llistat de les ciutats més cares.

Segons l’OCU, entre comprar a la cadena més barata, el Mercadona, i la més cara, Suma, una família de tres membres de la ciutat de Girona es pot estalviar uns 800 euros anuals. Aquest que veuen és el rànquing dels supermercats de Girona segons l’estudi. El primer lloc l’ocupa Mercadona, seguit de Consum Bàsic. De nou repeteix Mercadona en tercer lloc, per davant del Maxi Dia, Caprabo, Carrefour, Hipercor, Condis i Bon Preu. L’estudi també conclou que les principals cadenes han baixat els preus dels productes un 2,1 per cent de mitjana respecte el 2013 i les marques blanques s’han incrementat en gairebé el mateix percentatge, un 2,2%.

 

x