L’alcalde d’Olot i vicepresident de l’AMI, Josep Maria Corominas, acusa el Tribunal Constitucional de ser l’arma del Govern espanyol i demana a Rajoy que busqui una sortida per a Catalunya

L’alcalde d’Olot i vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Corominas, diu que el Tribunal Constitucional s’ha convertit en l’arma del Govern espanyol, que li dicta el que ha de fer, i que això li suposa la pèrdua de prestigi. Corominas està segur que Catalunya acabarà votant, i demana al Govern de Rajoy que busqui una sortida que estalviï la batalla jurídica i la pressió que ja es troba al carrer.

Ahir el consell de ministres va reunir-se de forma extraordinària per sol·licitar el recurs contra la llei de consultes catalana i poques hores després, el Tribuna Constitucional suspenia la consulta, amb una celeritat sense precedents. Segons l’alcalde d’Olot i vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Corominas, el fet ha deixat palès que l’alt tribunal s’ha convertit en l’arma del Govern de Rajoy. Ahir Mariano Rajoy va mostrar-se obert al diàleg per buscar camins dins de la legalitat. Corominas diu que, en aquest punt, qualsevol proposta del Govern espanyol s’haurà de posar a votació. L’Ajuntament d’Olot manté el compromís de celebrar la consulta i espera la carta de proposta de locals electorals de la Generalitat, tot i que ja ha advertit un error sobre el nombre d’urnes que li tocarien a la ciutat. Per a la celebració de la consulta, l’Ajuntament vol evitar haver de posar en risc els funcionaris municipals. Segons Corominas, ara comença una batalla jurídica que, però, no impedirà que els catalans acabin votant.

Deixa un comentari