Els pressupostos de l’Estat pel 2015 a la Garrotxa mantenen obert el projecte de desdoblament de la N-260 fins a Figueres però sense intervenir-hi

L’Estat va presentar ahir els pressupostos per l’any 2015. A la Garrotxa es manté obert el projecte del desdoblament de la carretera Nacional 260 entre Besalú i Figueres, però sense intenció d’intervenir-hi fins d’aquí a uns anys.

Els pressupostos 2015 de l'Estat per Girona disminueixen

Inversió mínima de l’estat a les comarques gironines per al 2015. Un cop acabades les obres del TAV, els pressupostos per a la demarcació han anat baixant paulatinament, i l’any vinent manté aquesta tònica. La principal partida seran cap a 7 milions d’euros per acabar el tram d’N-II entre Sils i Caldes, una obra que s’hauria d’haver posat en servei el gener passat. El Ministeri de Foment havia assegurat que les obres entre Sils i Maçanet començarien aquest any, però per al 2015 es repeteix exactament la mateixa partida que el 2014, de només dos milions d’euros, insuficients per donar embranzida a l’obra. De la resta de trams de l’N-II al Pla de l’Estany i l’Alt Empordà, les partides es situen entre el mig milió i el milió d’euros, destinats sobretot a estudis i obres d’arranjament. Pel què fa a l’N-260, només es mantenen els projectes oberts però sense la intenció d’invertir-hi ni el 2015 ni en els propers anys. Parlem de projectes com el túnel de la collada de Toses, les variants de Ribes de Freser i Ripoll o el desdoblament entre Besalú i Figueres. En altres matèries, el 2015 hi ha l’última partida prevista per al pont sobre el Ter de Girona, amb 2,1 milions, una obra que s’ha d’inaugurar aquest any després de diversos retards. També hi ha previstos 4 milions d’euros en obres de millora a l’aeroport, i diverses partides per condicionar les estacions de tren de Flaçà, Caldes de Malavella i Figueres, que sumen 7 milions d’euros.

x