El Festival Lluèrnia comptarà amb 60 activitats i un espectacle de clausura

S’ha presentat una nova edició del Lluèrnia, el Festival del foc i la llum d’Olot, que tindrà lloc el proper 8 de novembre. El Lluèrnia tindrà 60 instal·lacions, 20 més que l’any passat, que transportaran de nou la màgia de la llum als carrers de la ciutat.

El Festival Lluèrnia d’Olot il·luminarà més punts que mai. El certamen s’ha convertit en una de les cites destacades de la ciutat, i veu com any rere any creix la seva importància. De moment, l’organització ha avançat que s’instal·laran 60 muntatges, cinc vegades més que els que hi va haver en la primera edició del Lluèrnia, ara fa dos anys. Més de la meitat de les propostes procedeixen de la voluntat de persones alienes a l’organització, que han volgut participar en el Lluèrnia creant alguna instal·lació.

Entre les activitats programades, destaca la novetat de cloure el Festival amb un espectacle de Pim Pam Pum Foc, que comptarà amb la direcció artística d’un dels fundadors de la Fura dels Baus, Marcel·lí Antúnez. L’organització del certamen també ha avançat el nom de l’hortolana de la llum, que aquest 2014 recau en l’escenògrafa Maria Güell.

L’Ajuntament també augmenta de forma notable la partida pressupostària que destina al festival fins als 12.000€, al considerar la seva singularitat. L’organització del Lluèrnia fa una crida per augmentar el nombre de voluntaris per organitzar el Festival, i voldria doblar els 30 que va tenir l’any passat per tal d’establir torns per a poder gaudir de l’esdeveniment. D’altra banda, també demana als olotins que mentre duri Lluèrnia la gent engalani les seves cases i botigues amb llum i foc, així com apagar els llums comercials i focus que es trobin al costat de les instal·lacions.