L’alcalde d’Olot presenta als mitjans de comunicació el nou hospital que permetrà augmentar l’espai per als serveis sociosanitaris

A falta de quatre dies per a la inauguració del nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, l’alcalde d’Olot ha mostrat l’edifici a la premsa. El centre hospitalari començarà amb els mateixos serveis sociosanitaris que fa a l’Hospital Sant Jaume, però la capacitat del nou edifici, 27.000 metres quadrats, li permetrà créixer paulatinament.

Centenars de ciutadans d’Olot i la Garrotxa ja han visitat el nou hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa en diferents visites guiades que l’Ajuntament d’Olot ha fet a diverses associacions de veïns i col·lectius professionals. Avui era el torn de la premsa. Ha estat el propi alcalde, Josep Maria Corominas, qui ha conduït la visita. Admet sentir-se molt emocional, per la vinculació personal i professional que l’uneixen als serveis sociosanitaris de la ciutat. L’edifici es troba gairebé a punt per acollir el trasllat de material. Són 27.000 metres quadrats que esperen omplir-se de l’equipament, el nou, valorat en 8 milions d’euros, i el que es podrà aprofitar de l’Hospital Sant Jaume, valorat en 3 milions. L’alcalde ha declarat que l’amplitud de l’espai permetrà una major dignitat als pacients.

L’alcalde ha mostrat a la premsa les noves sales que acolliran la diagnosi per la imatge i el TAC, d’última generació. També ha mostrat les sales de part. Abans, ha assenyalat l’espai que acollirà en un futur el servei d’hemodiàlisi. L’espai creix per a molts serveis, com el d’urgències.  El nou espai es notarà per a el centre de dia i per a consultes externes i també es millora l’espai per a quiròfans. El nou hospital necessitarà de nou personal auxiliar i de seguretat.

Si bé la inauguració està prevista per al 6 d’octubre, es preveu un dia de portes obertes per a tots aquells ciutadans que vulguin conèixer l’edifici per dins, de les 10 del matí a les 8 del vespre. L’Ajuntament habilitarà un servei especial i gratuït de bus llancadera fins al nou hospital. S’habilitaran nou serveis. Sortiran de l’estació d’autobusos i passaran per l’hospital Sant Jaume i l’escola Maria Reina. Els horaris es poden consultar al web de l’Ajuntament.