L’Ajuntament de Santa Pau instal·larà una xarxa de calor de biomassa per abastir tres equipaments municipals

L’Ajuntament de Santa Pau instal·larà una calderes de biomassa a tres dels seus equipaments municipals: la llar d’infants, l’escola i el dispensari. El consistori només pagarà 18.000 dels 135.000 euros que costa l’adequació de la nova xarxa de calor.

L’últim ple de l’Ajuntament de Santa Pau va aprovar la instal·lació de generadors de calor a partir d’estella vegetal, per donar servei a tres equipaments públics: la llar d’infants, l’escola i l’ambulatori. Així, es canviaran els actuals sistemes per substituir-los per la biomassa. La instal·lació tindrà un cost de 135.000 euros, però la majoria els assumirà la Diputació de Girona, i Santa Pau només n’haurà de pagar 18.000 del total. Santa Pau voldria que la biomassa sorgís dels boscos del municipi, i negocia amb els propietaris forestals el cost de l’extracció de l’estella per cremar. De totes maneres, el consistori vol iniciar converses amb el Consell Comarcal i els municipis que en formen part per tal d’incentivar la creació d’una planta de biomassa forestal a la Garrotxa, per tal d’abaratir els costos de la seva producció. L’Ajuntament de Santa Pau considera que la nova xarxa pot entrar en funcionament a principis de 2015.

 

x