Els ajuntaments de la Garrotxa se sumen al gest històric del món local en favor de la consulta del 9 de novembre

Més de 800 representants, alcaldes i regidors, dels municipis que han aprovat mocions a favor de la consulta s’han citat aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume de Barcelona i posteriorment al Palau de la Generalitat. L’objectiu, mostrar a la ciutadania i al president català el compromís i la determinació del món municipal a fer la consulta.

Els alcaldes de la Garrotxa també s’han desplaçat majoritàriament a Barcelona per presentat al president Mas les mocions aprovades pels seus consistoris defensant la votació del 9-N. En declaracions a Olot Televisió, l’alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, ha parlat de “moment històric pel país” i ha afegit que “ara, més que mai, cal estar al costat del president”. En la mateix línia s’han pronunciat els alcaldes de les Preses, Pere Vila, de les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà i el de Mieres, Josep Rovira.

A les 11 del matí els alcaldes han estat rebuts per Xavier Trias, alcalde de Barcelona, al pati de l’Ajuntament. Trias els ha rebut amb un discurs amb el que ha destacat el compromís del món municipal amb la consulta.

Després de la rebuda, els alcaldes de Catalunya han travessat la plaça de Sant Jaume a través d’un passadís amb centenars de persones fins al Palau de la Generalitat, el què ha representant una imatge històrica pel país. Els concentrats a la plaça, mentrestant, cridaven dient “votarem” i “independència”.

ajuntaments9N2

Una vegada tots els representants municipals han entrat al Palau de la Generalitat, el president Artur Mas, els ha rebut a la sala Gòtica on ha dirigit unes paraules en què ha agraït la feina que està fent el món local i on ha dit, amb fermesa, que “per molt que intentin aturar la veu del poble, no se’n sortiran. Nosaltres sí que ens en sortirem”.

L’acte ha acabat amb ‘Els segadors’ i amb uns minuts de crits d’independència per part de tots els alcaldes.

 

La jornada històrica, en directe per Olot Televisió

El gest històric dels ajuntaments catalans ha estat retransmès en directe per Olot Televisió a través d’un programa especial coproduït amb La Xarxa. Al llarg de tres hores i mitja s’ha fet un seguiment minut a minut de la trobada d’alcaldes amb prop d’una trentena d’entrevistes a representants del món local. El programa ha estat presentat per Ares Escribà, de Lleida Televisió; Albert Brosa, d’Olot Televisió i Clara Tena de Canal Terres de l’Ebre i s’ha emès de manera simultània per totes les televisions adherides a La Xarxa. D’aquesta manera les televisions de proximitat han volgut estat presents al costat dels seus alcaldes en un moment decisiu pel país.

x