Eduard Barceló i Pau Capell guanyen la primera edició de la Trepitja Garrotxa

La primera ultratrail de l’Alta Garrotxa ja és una realitat. Aquest cap de setmana s’han completat més de 27 hores de cursa organitzada pel Centre Excursionista d’Olot. Eduard Barceló, en la volta llarga, i Pau Capell, en la curta, han estat els guanyadors de la primera edició de la cursa. Montserrat Sistere ha estat l’única dona que ha finalitzat els 112 quilòmetres que tenia el circuit llarg. Mila Duran ha estat la més ràpida en la volta curta.

Paisatges inigualables, aigua, superació i naturalesa extrema en la primera edició de la ultratrail Trepitja Garrotxa. Una prova de muntanya extrema que enguany s’ha estrenat de la mà del Centre Excursionista Olot i ha aplegat gairebé un centenar de valents pels paratges de l’Alta Garrotxa. El circuit, on hi han participat tant homes com dones, s’ha realitzat durant tot el cap de setmana. Dissabte a les 8 es va donar la sortida a Oix i diumenge a la matinada van anar arribant tots els participants.

Pau Capell, en la volta curta de 63 quilòmetres i 2900 metres de desnivell, va trencar tots els registres i va creuar el primer la línia de meta amb un temps de 6 hores i 5 minuts.

En la cursa completa, amb 112 quilòmetres i més de 5000 metres de desnivell, el guanyador i l’home que estrenava el podi de la Trepitja Garrotxa ha estat Eduard Barceló, que ha completat el circuit de matinada amb un temps de 14 hores i 17 minuts. L’han acompanyat al podi Mel Vila i Jordi Artola. D’altra banda, en la categoria femenina Montserrat Sistere ha estat l’única dona que ha finalitzat els 112 quilòmetres.

En el circuit de 63 quilòmetres, la garrotxina Mila Duran ha estat la més ràpida en la volta curta, seguida de Núria Sala. El primer garrotxí en finalitzar la Trepitja Garrotxa ha etsat Ismael Vila.

La prova ha reunit 45 participants en el recorregut complet i 28 en la mitja ultra. Una xifra que l’organització valora positivament pel fet de ser la primera edició. La prova té totes les credencials i al·licients per esdevenir una cita ineludible en el calendari català de curses de muntanya.

 

Deixa un comentari