Càritas ha organitzat dos dies de jornades de formació a Girona on hi han participat 1.200 persones

Girona celebra fins dimarts les jornades de formació de Càritas Catalunya. En elles hi participen 1.200 persones entre voluntaris i contractants procedents de Catalunya. En elles hem parlat amb la presidenta de Càritas qui assegura que des de l’inici de la crisi han detectat noves necessitats a les que han hagut de posar-se al dia i reinventant-se per a donar resposta.

Càritas Catalunya ha assegurat que des de l’any 2007 han anat detectant noves necessitats, noves realitats humanes a les que han hagut d’atendre i donar resposta. Per això s’han hagut d’adaptar a aquesta situació oferint més formació. A l’hora, Càritas Catalunya ha rebut més ajudes directes tant en recursos com en col·laboradors. Si fa uns dos anys agrupaven 9.500 voluntaris, en les darreres dades registrades s’han comptabilitzat 11.400 persones voluntàries a Càritas. Ho han explicat en el marc de les Jornades de formació de Càritas Catalunya que es celebren a l’Auditori de Girona. Un espai de reflexió sobre el que comporta ser i actuar com a Càritas respecte a la missió comuna envers les persones més desafavorides de la societat. Una trobada que ha reunit més de 1200 assistents entre voluntaris i contractants, procedents de totes les Càritas diocesanes que conformen Càritas Catalunya. Es preveu que aquestes jornades es repeteixin cada any o dos anys de manera itinerant a tot Catalunya