El nou centre olotí de formació d’indústries càrnies i agroalimentaries preveu formar un centenar d’alumnes de tot Catalunya en acabar el 2015

Els Ajuntaments d’Olot i Vic, la universitat de la capital Osonenca i la Federació Catalana d’Indústries de la Carn, així com altres patronals, van crear fa uns mesos el centre de formació Kreas amb un objectiu estratègic: proporcionar als futurs professionals de les indústries càrnies i agroalimentàries una formació dual que combinés l’aprenentatge a l’aula i a l’empresa i que fos adequada a les necessitats del sector. Doncs bé, les dues primeres ofertes formatives han començat amb una bona acollida. S’espera que al llarg de l’any vinent un centenar d’alumnes de tot Catalunya s’estigui formant a través de l’oferta proposada per aquest centre amb seu a Olot.

La nova oferta formativa en indústries càrnies i agroalimentàries impulsada des d’Olot pel centre Kreas ha obtingut una bona acollida. La primera promoció del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària ha començat  amb 18 alumnes de les comarques de Girona i Osona. El cicle té una modalitat dual, és a dir, combina la formació a les aules amb l’aprenentatge a l’empresa. Després d’unes setmanes de formació teòrica, aquesta setmana els alumnes començaran l’aprenentatge més pràctic. 10 empreses de les comarques de Girona i d’Osona col·laboren amb el cicle.

Paral·lelament, el centre Kreas també ha començat un certificat de professionalitat amb el Grup Alimentari Guissona, al qual s’han acollit 20 alumnes. En aquest cas l’oferta formativa està destinada a joves menors de 30 anys demandants d’ocupació i sense qualificació acadèmica. La formació dual oferta des del centre Kreas, juntament amb el Cicle Formatiu de Grau Mig que ha començat a impartir l’institut la Garrotxa, fan d’Olot un centre estratègic de la formació per a la indústria càrnia i agroalimentària a Catalunya. Al final de l’any vinent, es preveu que un centenar d’alumnes de tot Catalunya s’estiguin formant amb l’oferta proposada des del centre olotí. En breu, Kreas iniciarà dos nous certificats de professionalitat en empreses de la Garrotxa i del Gironès.