Josep Rull: “A primera línia de foc hi ha els càrrecs electes. Protegirem els funcinaris”

El coordinador general de Convergència Democràtica carrega contra el govern espanyol per intentar desactivar el front local a favor del 9-N i advertint els funcionaris de possibles conseqüències si col·laboren amb la consulta. “Estan superant els límits”, diu Rull. “Ens haurien de posar tots a la presó, cosa que no passarà, perquè no puguem votar el 9N. Estem a primera línia i protegirem les segones línies, que són els funcionaris”, ha afegit.

En una entrevista al programa ‘L’entrevista’ d’aquest matí, Josep Rull ha posat damunt la taula la Declaració Unilateral d’Independència com un escenari de futur. “Un cop exhaurida tota negociació sense èxit, pot arribar un dia que haguem d’anar cap a la declaració unilateral”, ha dit el número 2 de Convergència Democràtica.

Tot i això, Rull continua convençut que el 9 de novembre es podrà votar: “hauria de passar una cosa molt gran per no posar les urnes”. Josep Rull insisteix que en cap cas es permetrà que tot plegat acabi sent una “consulta de costellada”. “L’objectiu és que les ‘júlies oteros’ d’aquest país vulguin votar”, ha sentenciat.

El coordinador general de CDC ha criticat l’actitud del portaveu del PP, Enric Millo, a qui acusa d’haver-se convertit en un “delator”. Josep Rull es declara “trist” que un polític com Millo demani la llista de diputats que han votat a favor de la creació de la comissió de control de la consulta: “és lamentable, trist i patètic que un polític normal i intel·ligent arribi en aquesta etapa de la seva vida política a assenyalar, coaccionar i amenaçar”.