La Vall d’en Bas crearà una xarxa de calor de biomassa per generar ingressos a partir dels boscos municipals

La Diputació de Girona destinarà 775 mil euros per construir i instal·lar calderes de biomassa i xarxes de calor a 15 municipis gironins, entre aquests, Olot, Santa Pau, i la Vall d’en Bas. L’energia a partir de biomassa és una aposta estratègica de la Diputació i un compromís personal del vicepresident d’Acció Territorial, Miquel Calm, que és l’alcalde de la Vall d’en Bas. El municipi garrotxí ja té una caldera de biomassa instal·lada a l’alberg de joventut. Ara vol instal·lar una altra al museu del camp per distribuir la fusta dels boscos municipals a edificis com l’Hotel La Vall d’en Bas o el veïnat que té al voltant.

La Vall d’en Bas vol instal·lar una caldera de biomassa a l’edifici del museu del camp. A partir d’aquesta caldera, l’Ajuntament preveu generar una xarxa de calor per abastir d’energia l’hotel de la Vall d’en Bas, actualment tancat però que properament tornarà a l’activitat. També podrà portar calor al veïnat situat a l’entorn de l’hotel. La Diputació de Girona aportarà 49 mil euros per a la construcció de la caldera i la xarxa de calor. L’alcalde de la Vall d’en Bas, Miquel Calm, creu que l’actuació podria acabar tenint uncost d’entre 120 mil i 130 mil euros, una inversió que serà fàcilment amortitzable, ja que el consistori disposa de boscos de propietat municipal, i la xarxa aportarà ingressos per a l’Ajuntament. La caldera de biomassa s’instal·larà al museu del camp, que està punt de ser una realitat. L’alcalde ha declarat que la primera sala del conjunt s’obrirà al públic entre l’abril i el maig de l’any vinent. L’alcalde ha assegurat que els canvis externs al museu del camp es podran veure a finals d’aquest any.